Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z netem

bartexm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, od 2 miesięcy mam problem z netem. Podczas grania mam ping w miarę, czasem podchodzi do 90 ale głównie trzyma się na 40 i nagle przez 3-4 sekundy mam potężnego laga. Wiem że jest to coś typu "Upłynął limit czasu żądania" bo sprawdzałem w cmd. Dzwoniłem 2 razy do dostawcy, za 1 razem przysłał 2 typków którzy założyli nowy router - nic to nie dało. Za 2 razem przyjechało 2 tych samych dzieciaków (chyba mieli po 17,18 lat) i powiedzieli że internet gubi pingi (nie wiem czy w ogóle można zgubić ping ale ok xD) Nie mam możliwości również przełączenia na inny odbiornik a o wymianie neta nie ma mowy (mała wieś, tylko jeden dostawca go dostarcza). Co robić?

f8U07UQ.png

Opublikowano

Siemka, od 2 miesięcy mam problem z netem. Podczas grania mam ping w miarę, czasem podchodzi do 90 ale głównie trzyma się na 40 i nagle przez 3-4 sekundy mam potężnego laga. Wiem że jest to coś typu "Upłynął limit czasu żądania" bo sprawdzałem w cmd. Dzwoniłem 2 razy do dostawcy, za 1 razem przysłał 2 typków którzy założyli nowy router - nic to nie dało. Za 2 razem przyjechało 2 tych samych dzieciaków (chyba mieli po 17,18 lat) i powiedzieli że internet gubi pingi (nie wiem czy w ogóle można zgubić ping ale ok xD) Nie mam możliwości również przełączenia na inny odbiornik a o wymianie neta nie ma mowy (mała wieś, tylko jeden dostawca go dostarcza). Co robić?

Mam podobnie, tylko, że pingi zawsze miałem na 30-40, od około2 tygodni mam około 200, również mam laga na kilka sekund. Internet też mam od jednego dostawcy, bo też mieszkam na wsi i jest to radiowy Internet. Nie mam pojęcia od czego to może być. Może po prostu spróbuj to przeczekać, skoro oni Ci nie pomogli.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...